Theorie-examen

Iedereen kan vanaf 16 jaar deelnemen aan het theorie-examen. Het theorie-examen voor de personenauto duurt 45 minuten. Je moet een kwartier voor aanvang van het examen aanwezig zijn.

Het examen bestaat uit 65 vragen en zijn verdeeld over twee onderdelen:

1. Gevaarherkenning
Dit onderdeel bevat 25 vragen. Bij gevaarherkenning krijg je vragen hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. De norm om te slagen is minimaal 13 van de 25 vragen goed.

2. Verkeersregels en Verkeersinzicht
Dit onderdeel bevat 40 vragen., waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht. Bij verkeersregels en verkeersinzicht krijg je ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je een getal moet invullen. De norm om te slagen is minimaal 35 van de 40 vragen goed.

Individueel

Het is ook mogelijk om het theorie-examen individueel af te leggen. Het examen wordt individueel afgenomen in een ruimte met één theorie medewerker. De vragen worden op dezelfde manier gesteld als bij het klassikaal examen.

Andere taal

Je kunt een individueel examen in een andere taal afleggen met behulp van een tolk. Je moet zelf een tolk inhuren bij bureau TolkenNet tenminste twee weken voor het examen. De kosten van de tolk komen voor eigen rekening.

Menu