2todrive

Ben je 16 jaar dan mag je deelnemen aan 2toDrive. Vanaf 16,5 jaar mag je starten met het volgen van rijlessen. Op 17 jarige leeftijd mag je praktijkexamen afleggen voor personenauto.

Wat is 2toDrive?

Het is een experiment waarbij je na het behalen van je rijbewijs rijervaring opdoet onder begeleiding van een coach. De categorie beginnende bestuurder oftewel jongeren van 18 tot 23 jaar zijn vaker betrokken bij verkeersongelukken door gebrek aan rijervaring. 2toDrive zorgt ervoor dat jij onder relatief veilige omstandigheden extra rijervaring op kunt doen voordat je zelfstandig gaat rijden.

De rijopleiding is opgebouwd in stappen. De vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart. De lessen worden gegeven aan de hand van de Rijprocedure categorie B. In de Rijprocedure wordt het meest wenselijke rijgedrag van automobilisten (categorie B) beschreven. Dit gedrag moet binnen de gestelde normering ook van de leerling voor het praktijkexamen B worden verwacht, om te kunnen worden toegelaten tot het wegverkeer.

Jij bepaalt samen met de WRM gecertificeerde rijinstructeur de opzet van de rijopleiding. Dit kan aan de hand van lossen lessen of het opstellen van een pakket. Hoe vaker je lest hoe sneller je je rijbewijs haalt.